Säännöt ja palkinnot

I

Turun Soitannollinen Seura järjestää Turussa 16.2-23.2.2018 Turun XIII sellokilpailut. Kilpailuun voivat osallistua kaikki sellistit, jotka 16.2.2018 mennessä eivät ole täyttäneet 30 vuotta ja jotka ovat Suomen kansalaisia. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole sellistillä, joka on aikaisemmin voittanut ensimmäisen palkinnon.

II

Osallistumisilmoitus on tehtävä internetissä täytettävälle lomakkeelle osoitteessa www.turkucello.fi Ilmoittautumisaika on 22.9.-26.10.2017. Lomakkeen mukana pitää lähettää valokuva, videotallenne (katso ohjeet tästä) sekä ilmoittautumisen yhteydessä maksaa ilmoittautumismaksu lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti. Ilmoituksen yhteydessä on tehtävä selvitys opinnoista ja aikaisemmasta toiminnasta sellistinä ohjeiden mukaisesti.

III

Jos kilpailijoiden määrää on rajoitettava, kilpailutoimikunta suorittaa karsinnan lähetettyjen ilmoittautumisasiakirjojen ja videotallenteen perusteella. Kilpailuun hyväksymisestä ilmoitetaan hakijoille 13.11.2017 mennessä.

IV

Hakijat, jotka eivät viimeistään 26.10.2017 ole ilmoittautuneet ohjeiden mukaisesti, saavat ottaa osaa kilpailuun vain kilpailutoimikunnan suostumuksella.

V

Kilpailutoimikunta ei maksa kilpailijoiden matkoja tai majoitusta kilpailun aikana, mutta neuvottelee sopimushinnat yhteistyökumppaneina toimivien hotellien kanssa.

VI

Kilpailussa osanottajat soittavat järjestyksessä, joka määräytyy 16.2.2018 klo 18.00 Sigyn-salissa (Linnankatu 60, Turku) suoritettavassa arvonnassa. Arvontatilaisuudessa on jokaisen kilpailijan oltava joko henkilökohtaisesti läsnä tai lähetettävä arvontaan valtakirjalla valtuutettu edustaja. Kilpailun osanottajaksi hyväksytty henkilö, joka ylivoimaisen esteen takia on myöhästynyt kilpailujärjestyksen arvontatilaisuudesta, voi ottaa osaa kilpailuun ainoastaan kilpailutoimikunnan suostumuksella.

VII

Kilpailussa on kolme erää, joista kolmannessa (loppukilpailussa) avustaa Klaus Mäkelän johtama Turun filharmoninen orkesteri. Kaksi ensimmäistä erää pidetään Sigyn-salissa ja loppukilpailu Turun konserttitalossa.

VIII

Kilpailutoimikunta antaa maksutta jokaisen kilpailijan käyttöön pianistin kolmen tunnin harjoitteluun. Pianisteiksi vuoden 2018 Turun sellokilpailuihin on kiinnitetty:

  • Sonja Fräki
  • Mikael Kemppainen
  • Liisa Malmivaara

Kilpailija voi kuitenkin tuoda omalla kustannuksellaan pianistin. Loppukilpailua varten kilpailija saa yhden harjoituksen teosta kohden orkesterin kanssa.

IX

Kilpailuesitysten arvostelusta säädetään yksityiskohtaisesti erikseen arvostelulautakunnan ohjesäännöissä. Karsinnassa toisesta erästä loppukilpailuun otetaan huomioon myös ensimmäisen erän suoritukset. Lopulliseen arvosteluun vaikuttavat kaikki kilpailusuoritukset. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetettyä videotallennetta ei arvioida kilpailun aikana. Arvostelulautakunnan päätökset ovat lopullisia.

X

Kilpailun palkintosummat ovat

I palkinto 6000 euroa

II palkinto 4500 euroa

III palkinto 3000 euroa

IV-VI palkinto à 1000 euroa

Arvostelulautakunnalla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin. Kilpailutoimikunnan päätöksellä voidaan jakaa myös mahdollisia erikoispalkintoja. Palkinnot ovat sellonsoiton jatko-opintoihin tarkoitettuja apurahoja.

XI

Kilpailun järjestäjillä on rajaton oikeus radioida, äänittää, televisioida tai muulla tavoin tallentaa tai lähettää (sis. streemaus) kilpailijoiden esityksiä.

ERIKOISPALKINNOT 2018

Alba Records tarjoaa 400€ rahapalkinnon Wennäkosken Foliagen parhaasta tulkinnasta.

Fennica Gehrman tarjoaa voittajalle lahjakortin nuottihankintoihin.

Risto Vainio tarjoaa lahjakortin sellojouseen Juryn valitsemalle kilpailijalle.

Yle tarjoaa mahdollisuuden äänityksen tekemiseen Ylen tiloissa.

© Copyright - Turun soitannollinen seura
Kotisivujen toteutus Olli Mäki