Säännöt ja palkinnot

I

Turun Soitannollinen Seura järjestää Turussa 26.8.–2.9.2022 Turun XIV sellokilpailut. Kilpailuun voivat osallistua kaikki sellistit, jotka 18.2.2022 mennessä eivät ole täyttäneet 30 vuotta ja jotka ovat Suomen kansalaisia. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole sellistillä, joka on aikaisemmin voittanut ensimmäisen palkinnon Turun sellokilpailussa.

II

Osallistumisilmoitus on tehtävä internetissä täytettävälle lomakkeelle osoitteessa www.turkucello.fi Ilmoittautumisaika on 20.9.-29.10.2021. Lomakkeen mukana pitää lähettää valokuva, videotallenne (katso ohjeet tästä) sekä ilmoittautumisen yhteydessä maksaa ilmoittautumismaksu lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti. Ilmoituksen yhteydessä on tehtävä selvitys opinnoista ja aikaisemmasta toiminnasta sellistinä ohjeiden mukaisesti.

III

Jos kilpailijoiden määrää on rajoitettava, kilpailutoimikunta suorittaa karsinnan lähetettyjen ilmoittautumisasiakirjojen ja videotallenteen perusteella. Kilpailuun hyväksymisestä ilmoitetaan hakijoille 12.11.2021 mennessä.

IV

Hakijat, jotka eivät viimeistään 29.10.2021 ole ilmoittautuneet ohjeiden mukaisesti, saavat ottaa osaa kilpailuun vain kilpailutoimikunnan suostumuksella.

V

Kilpailun järjestäjä ei maksa kilpailijoiden matkoja tai majoitusta, mutta neuvottelee sopimushinnat yhteistyökumppaneina toimivien hotellien kanssa.

VI

Kilpailussa osanottajat soittavat järjestyksessä, joka määräytyy 18.2.2022 klo 18.00 Sigyn-salissa (Linnankatu 60, Turku) suoritettavassa arvonnassa. Arvontatilaisuudessa on jokaisen kilpailijan oltava joko henkilökohtaisesti läsnä tai lähetettävä arvontaan valtakirjalla valtuutettu edustaja. Kilpailun osanottajaksi hyväksytty henkilö, joka ylivoimaisen esteen takia on myöhästynyt kilpailujärjestyksen arvontatilaisuudesta, voi ottaa osaa kilpailuun ainoastaan kilpailutoimikunnan suostumuksella. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muuttaa arvottua esiintymisjärjestystä finaalin osalta.

VII

Kilpailussa on kolme erää. Karsinta suoritetaan ensimmäisen ja toisen erän jälkeen. Kilpailussa soitettavan ohjelman on noudatettava kilpailun ohjelmistovaatimuksia, jotka löytyvät muun muassa kilpailun kotisivuilta kohdasta Ohjelma. Kolmannessa erässä (loppukilpailussa) avustaa Turun filharmoninen orkesteri. Kaksi ensimmäistä erää pidetään Sigyn-salissa ja loppukilpailu Turun konserttitalossa.

VIII

Kilpailutoimikunta antaa maksutta jokaisen kilpailijan käyttöön pianistin kolmen tunnin harjoitteluun. Kilpailija voi kuitenkin tuoda omalla kustannuksellaan pianistin. Loppukilpailua varten kilpailija saa yhden harjoituksen teosta kohden orkesterin kanssa.

IX

Kilpailuesitysten arvostelusta säädetään yksityiskohtaisesti erikseen arvostelulautakunnan ohjesäännöissä. Karsinnassa toisesta erästä loppukilpailuun otetaan huomioon myös ensimmäisen erän suoritukset. Lopulliseen arvosteluun vaikuttavat kaikki kilpailusuoritukset. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetettyä videotallennetta ei arvioida kilpailun aikana. Arvostelulautakunnan päätökset ovat lopullisia.

X

Kilpailun palkintosummat ovat

I palkinto 6000 euroa

II palkinto 4500 euroa

III palkinto 3000 euroa

IV-VI palkinto à 1000 euroa

Arvostelulautakunnalla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin. Kilpailutoimikunnan päätöksellä voidaan jakaa myös mahdollisia erikoispalkintoja. Palkinnot ovat sellonsoiton jatko-opintoihin tarkoitettuja apurahoja.

XI

Kilpailun järjestäjillä on rajaton oikeus radioida, äänittää, televisioida tai muulla tavoin tallentaa tai lähettää (sis. streemaus) kilpailijoiden esityksiä.

ERIKOISPALKINNOT

  • Risto Vainion soitinliike: Risto Vainio-sellonjousi (arvo 3000 e) ”nuorelle lahjakkaalle sellistille”
  • Risto Vainion liikkeen lahjakortti 1000 euroa
  • Soitinliike Toonikan lahjakortti 1000 euroa
  • Leena ja Janne Lindgrenin erikoispalkinto ”merkittävälle tulevaisuuden toivolle” 1000 euroa
  • Esiintymismahdollisuudet:

Turun musiikkijuhlat
Naantalin Musiikkijuhlat
Turun filharmoninen orkesteri
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Mikkelin Musiikkijuhlat
Musiikkia Ruovesi!
Rauma Festivo
Luosto soi!
Korsholman Musiikkijuhlat

© Copyright - Turun soitannollinen seura
Kotisivujen toteutus Olli Mäki